NUFFNANG

Saturday, January 14, 2012

PERNAHKAH ???

pernahkah...
mencintai seseorang di dalam diam?
apabila kita mencintai seseorang di dalam diam..sakit bukan main...kita menderita kerana mencintai dia..melihat dia tidak akan menjadi milik kita..melihat dia mencintai orang lain..sakit bukan..

pernahkah..
mencintai seseorang yang pasti tidak akan menjadi milik kita..
sedih bukan?kita tahu..dia tak akan pernah dapat bersama kita..mungkin dia atau kita sudah menjadi milik orang lain..sakitnya perasaan itu bukan?kita mencintai dia yang sudah tertulis bukan untuk kita.

pernahkah?
mencintai seseorang yang sangat tidak setaraf dengan kita?
dia jauh lebih hebat dan sempurna dari kita..dia memiliki segala galanya..tapi kita?kita tak punya apa-apa yang perlu untuk dibanggakan..lantas..kita merasa amat malu untuk mencintai dia..tp hati tetap berdegil..sakitnya perasaan itu bukan?

pernahkan...
anda merasa sakit sebegitu?
aku pernah merasainya..ianya amat sakit.pedih.menusuk jauh kedalam hati..
aku amat membenci diri sendiri kerana mencintai dia..
tp jauh di sudut hati..
aku mengharapkan dia akan tahu betapa aku mencintai dia pada suatu ketika nanti..walaupun pada masa tu..ianya sudah terlalu lambat untuk aku atau dia memikirkannya..

Thursday, January 12, 2012

ber - MEKAP


Ade sape2 minat mekap x? tipu la kalo ckp xminat mekap kn ,

dulu xminat pom main mekap ni , tp hasil dr mase blajor dlu k amek kos Diploma Office Management and Technology .

Hasil y aku dpt ialah , ak jdi gian nk bedok . berMASKARA, berGINCU , owg Trganu kate "lekcu". Hahahaha.

Tp alat mekap ak xlah kelas sgt , mcm setengah org 2 , ade MAC , MAYBELINE, LOREAL .. hahahha
tp aku xlah , brg mekap ak low class je , hihihihi .

Tp kat sini ak ade nk share satu N3 y best punyer , blog ni khas tuk MEKAP MARRIAGE . Tp pd pndgn ak , mekap stail die nie sgt cantek dan "bijok r" (Terengganuain said) Hahahha.. Sgguh dok nawok(tipu) pom .. Sangat2 Gojes"
.
.
.
.
.
.
.
.







Ustaz Azhar 2012
Menjawab isu kapel sebelom NIKAH



Ngeh3... Paling minat tajuk ni sbb die bagi byok pengajarannye kpd aku ni .. huwaaaaa .. selama ni duk kaseh2 dok tahu ujung pakal . leni lebih paham sejak2 ade Ustaz Azhar .. Ustaz , i adore U ustaz .. hehehhehehe
Assalamualaikum


Penyakit Ain, Penyakit Akibat Mata


N3 ni sy dpt drpd slah seorang frens . Mcm xpecaye je , tp harus ambek iktibar n pengajaran bg dri sy sbb mnde ni trbukti ade kebenarannya ..


Kes 1: Rawatan bayi yang kerap menangis malam
Dengan menjampi air dengan bacaan yaasin (untuk mandian dan minuman bayi) dan air bekas wudhu sepasang suami (untuk mandian bayi), ana tamatkan rawatan. Alhamdulillah, bayi tersebut tidak menangis lagi. Ana juga mengajar suami isteri, jika terdapat seseorang memuji anaknya, bersegeralah menyebut ta'awuz/isti'azah (أعوذ بالله). Alhamdulillah, anaknya tidak menangis lagi hingga hari blog ini ditulis.


Kes 2: Merawat anak dara tua yang lambat kahwin.
Memesan kepada ibunya agar mendapatkan air wudhu dari 7 lelaki di sekitar kawasan rumahnya untuk mandian gadis tersebut. Juga rawatan mata, yakni melihat ke arah wanita tersebut dengan bacaan zikir sebagaimana yang terdapat dalam buku Ruqyah Asas 17 Mustaqim (Asas 1: No. 1, 11 dan 12). Selain itu, ana memesan agar gadis tersebut kerap solat tahajjud di pertengahan malam dan berzikir Kalimah Tammah sebagaimana dalam buku Ruqyah Asas 17 Mustaqim (Asas 1: No. 8). Alhamdulillah telah bernikah pada bulan Jun 2010


Kes 3: Ain Jin
Mendapat ain ini setelah lelaki ini cuba membantu rakan perempuan kolejnya yang histeria ketika Kem Motivasi di Hutan Simpan. Kisahnya, dia merenung mata perempuan tersebut sambil membaca ayat Kursi, tanpa disangka sebenarnya dia sedang merenung mata jin. Akibatnya dia mengalami trauma terhadap bunyian azan dan al-quran. Rawatannya juga mandian wudhu dari gadis berkenaan. Selain itu, ana memesan agar lelaki berkenaan berzikir Kalimah Tammah sebagaimana dalam buku Ruqyah Asas 17 Mustaqim (Asas 1: No. 8). Dengan membekalkan air jampi (Ayat-ayat Syifa), pesakit minum selama seminggu dan mandi air wudhu gadis berkenaan selama seminggu. Alhamdulillah, pulih seperti asal. (Ingatan: JIKA TIDAK ADA PENGALAMAN DAN ASAS MERAWAT, JANGAN CUBA MERAWAT WALAUPUN HISTERIA!!!)
                                           Nak tahu lebih lanjut Lihat disini

Wednesday, January 11, 2012

Jom pakat bt Aiskrim 
Nyummyy....




Bahan-bahan

  • 1 tin susu pekat (kite guna 1/2 tin)
  • 1 tin air suam
  • 1 sudu makan ovalet
  • 1 biji telur
  • 1 sudu teh esen vanila
  • perisa dan pewarna yang anda suka (kite guna serbuk coklat)
Cara-caranya

  • masukkan semua bahan-bahan ke dalam mixer/blender-putar sampai gebu, kembang dan pekat likat.
  • pastu blh warna kan ikut warna kegemaran dan simpan dalam peti ais beku semalaman.
  • kite letak hirisan kacang badam, coklat chip, kismis dan blackcurent kering...campur..sedap..
  • selamat mencuba..
alya

?????

Assalamualaikum

Bakpe ak jdi gini . Perasaan ni lame dh , tp ye mari plop doh . Alavaler sgguh .

Nok wt gane eh . Rezak guh . Pening guh .

Kak Alya.... tolong!!!

Hasil kerja aku

Dlm mggu ni dr 08/01-12/01 , aku duk ngadap website nie , huhu . doh la bknnye reti mane pom kan . hahaha. Tp xpew , ak try bt lah , mne tau jdi expert nnti .. ade gak mitak tlg tye ckit ngn kak liya, hehehehe . Akak ni bapoknye terer blog ni . So , i grab dis chance to improve my website ,, ekceli , bkn website aku r , website kampeni 2 .




ni lah hasil y xberape nk berHASIL .

Mane lah ko duit .. ~~



Auhai , duit2 .. saban hari poket aku ni duk kering pokai jaaa .. huhuhuhu .. bile la nk kaya raya nie . Gji masyuk je , duk tarik2 jgk smpai pokai , dh tu hari2 mau tak mkn nasi bgkus je lar. Huhuhuhuhu. Mase ma ak duk pesan jgk ,
Ain , nyipang sen or , kang xdop seng buleh gune kalo time xdop seng 2 kekgi
. Tapi , aku ni degil sgguh la . G jew jln ckit , beli mnde 2 , beli nde nie , org mkn 2 , nk mkn jgk .. Tp ak sempat jgk beli shawl . hahhahha .. alah 20 hengget jew pom .. hahhahahha

My kakak.. Hehehehehe.. Perasan jap!!!

Hahahaha..perasan sgguh aku ni , kakak kew? hahahhaha . Ak pom xthu gane la bleh minat neelofa ni .. Cantek kot , hahahha .. She is beautiful peagent u noe .. sgt2 cantek . Dlu minat gak pasa sanda , kluar je lofa nie , trus tgkap leleh .. abes mak ayah satu family minat lofa ni .. hahhahaha.

dah
sekian




Sesi berperasaan.. Kikikikiki

* SAHABATKU

NUFFNANG